Mäster Olofsgårdens Supporterklubb

Den nuvarande föreningen, i fortsättningen kallad Supporterklubben, har till syfte att stödja verksamheten i Mäster Olofsgården genom bland annat stipendier och projektbidrag, de så kallade guldslanten, silverslanten, kopparslanten samt bronsslanten. Sista ansökningsdatum är 31 december varje år. Medlemmarna bidrar också med volontärinsatser.

 

Medlemmarna träffas några gånger per år bland annat under en vårutflykt och på den traditionella grötfesten i januari.

 

Klubben har sitt ursprung i flera, äldre föreningar. Mäster Olofsgårdens vänner var en klubb som tidigt bildades med syftet att stödja verksamhet i hemgården. Medlemmar var personer som inte var personligen verksamma i hemgården. De giftas klubb (även kallad Guldlänken) var en förening för medlemmar i Storkyrkopojkarna (SP) och Storkyrkoflickorna (SF) som hade träffats och gift sig. Syftet var i första hand att umgås. Den ersattes så småningom av Storkyrkopojkarnas supporterklubb och syftet utvecklades till, förutom att umgås, att stödja barn- och ungdomsverksamheten i SFP.

 

Antalet medlemmar: ca 70 st

 

Årsavgift: 100 kr

Ordförande och kontaktperson: Sigge Dahlander 

 

ylva.sigge44@gmail.com 

Mäster Olofgården  

Svartmangatan 6, Gamla stan

111 29 Stockholm

08-10 20 19 

info@masterolofsgarden.se

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram

Tack till:  

Stockholms stad, Gålöstiftelsen, Åhlénsstiftelsen, Åke Wibergs stiftelse, Kungliga sällskapet Pro Patria, Oscar och Maria Ekmans donationsfond, Stiftelsen Lars Hiertas minne, Helen Petrés stiftelse, Rotary Gamla stan, Stockholms domkyrkoförsamlings fonder, Domkyrkoförsamlingens lokalförening till barn och ungdom, Mäster Olofsgårdens bidragsfond, Kronprinsessan Margarethas minnesfond, Sällskapet för Makarna Malmqvists minne, Håkansson fond, Stiftelsen Mäster Olofsgården, Oskar II och Drottning Sophias guldbröllopsminne, Storkyrkan, Lindhés advokatbyrå, Stiftelsen Solkatten, Karin och Ernst August Bångs minne.  

Vill du bidra till Mäster Olofsgårdens verksamhet - swisha valfritt belopp till 1230077321

Märk: bidrag