top of page
MOK Skeppsholmen_highres.jpg

MÄSTEROLOFSKÖREN

Tisdagar 18.30-20.30 i Bergmansalen

Mäster Olofskören är en ideell förening och består av ett 40-tal medlemmar i olika åldrar.

Kören är ansluten till Sveriges Körförbund och vi samarbetar med Kulturens bildningsverksamhet.

Föreningen har en styrelse och en rad fiskalposter med olika ansvarsområden, t ex noter, kläder, resor och konserter.

 

Vår dirigent heter Bo Tobiasson och har tidigare arbetat på Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Körens medlemmar kommer från många skilda bakgrunder och yrkeskategorier, gemensamt är dock att vi jobbar hårt för att få en bra klang och en god stämning. Vi fokuserar på ett bra resultat, men atmosfären är avslappnad och skratten många.

 

Kören startades 1940 som en förening i hemgården, var aktiv under några decennier och återupplivades 1984 efter en tids vila. Vi är en blandad kör, med både dam- och herrstämmor -  ett kul gäng erfarna körsångare som framför kyrkomusik, jazz, visor och pop. Repertoaren är bred och varierad - vi hanterar sakrala verk och poplåtar såväl som nationalromantik och nubbevisor.

 

Repetitioner sker varje tisdagkväll i Mäster Olofsgården, och efteråt är det vanligt

att vi varvar ner med en öl på någon pub i Gamla Stan. Vi är ett musikaliskt gäng, med höga ambitioner både tekniskt och musikaliskt, och på konserterna sjungs allt utan noter och a capella - ibland kan det dock hända att vi har ackompanjemang. Publiken inbjuds ofta att delta, till exempel på julkonserterna, där de klassiska julpsalmerna sjungs tillsammans.

 

Vår repertoar är väldigt varierad - svenskt och utländskt, allt från sakrala verk av Mendelssohn och Homilius till nationalromantik, Hasse & Tage och pop, till exempel Beatles och ABBA.

 

Mäster Olofskören ger minst en konsert varje termin - ensamma eller tillsammans med andra grupper - samt sjunger vid helger och högtider som till exempel Valborg och Allhelgona.

I december varje år har vi självklart julkonserter samt en hektisk turné vid Lucia, då vi lussar på olika företag och organisationer i Stockholm. Vartannat år gör kören en utlandsturné.

 

Vi sjunger gärna på middagar, fester, konferenser och andra trevliga evenemang. 

Kontakta oss via vår hemsida för bokningar.
http://www.masterolofskoren.se

bottom of page